Podvođenje i posredovanje u prostituciji

 

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su krim. istraživanje nad bračnim parom (1961. i 1959.) iz Krapine, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenja i posredovanja u prostituciji na štetu dvije žene starosti 31 i 29 godina. Osumnjičeni bračni par unajmio je u svibnju prošle godine stan u Šišićevoj ulici u Zagrebu s namjerom da u njemu organiziraju pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu. Također, kroz oglasnik su tražili djevojke koje bi se bavile takvom vrstom uslužne djelatnosti. Isti mjesec javila im se 29-godišnja žena, a tri mjeseca kasnije i druga. 

Prvospomenuta je na ovaj način od svibnja do početka rujna te od kraja rujna pa sve do svibnja ove godine, zaradila oko 80 tisuća kuna, a osumnjičenom je paru predala polovicu. Drugospomenuta je od kolovoza prošle do početka ožujka ove godine, zaradila  oko 75 tisuća.

Također je polovicu zarađenog predala osumnjičenom bračnom paru, koji je na ovaj način ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 75 tisuća kuna. Protiv osumnjičenih je nakon dovršenog krim. istraživanja Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće.



Pisane vijesti