Pokušaj razbojništva u Zagrebu

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju i doveo u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu trojice muškaraca

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju i doveo u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu trojice muškaraca (starih 37, 38,4 0 godina),te da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26. rujna oko 23.30 sati 33-godišnjak, maskiran vunenom kapom sa šalom preko lica, obučen u zaštitnu košulju (tzv.pancirku) te naoružan automatskom puškom (koju ilegalno posjeduje), ušao u automat-klub u Ilici pa puškom zaprijetio 37-godišnjem zaštitaru.

Zaštitar je uspio uhvatiti napadača za vrat, a pomogao mu je i 40-godišnji zaposlenik kluba, međutim došlo je do međusobnog naguravanja i hrvanja. Prije no što su ga svladali 33-godišnji osumnjičenik uspio je ubaciti metak u cijev i ispaliti hitac, koji je pogodio pod, ali srećom nikoga nije ozlijedio.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti