Polaznici Policijske škole na Sajmu jednakih mogućnosti

Slika topvijesti/2018/05_svibanj/23-05-sajam-003.jpg

Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ sa sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske nosili su jučer na Trgu bana Jelačića olimpijski plamen – simbol nade i potpore sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske

Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ sa sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske nosili su jučer na Trgu bana Jelačića olimpijski plamen – simbol nade i potpore sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske.

U zajedničkoj povorci sa sportašima Specijalne olimpijade donijeli su olimpijsku baklju i predali je predsjedniku Specijalne olimpijade Hrvatske gospodinu Zdenku Mlakaru koji je svečano otvorio turnir u združenom floor ballu, u sklopu Festivala jednakih mogućnosti.

Festival jednakih mogućnosti tradicionalna je međunarodna manifestacija urbane kulture u organizaciji Društva tjelesnih invalida, čiji program izvode osobe s invaliditetom kroz glazbeno-scenske, likovne i sportske aktivnosti. Svrha Festivala je širenje poruke da osobe s invaliditetom imaju ista prava i obveze poput drugih građana te širenje svijesti o pravima i slobodama izoliranih društvenih skupina i doprinos izjednačavanju njihovih mogućnosti s mogućnostima drugih građana.

Polaznici Policijske škole treću godinu za redom sudjeluju na Festivalu jednakih mogućnosti, u suradnji sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske, igrajući združeni floor ball.

Ministarstvo unutarnjih poslova član je međunarodnog udruženja policija Law Enforcement Torch Run For Special Olympics od 2014. godine i suradnjom sa  Specijalnom olimpijadom Hrvatske  promiču prihvaćanje i uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu.

Znak pokreta je olimpijski plamen koji simbolizira nadu i uspjeh u sportu i zajedništvu, a policajci koji ga nose su njegovi ponosni čuvari i veliki prijatelji sportaša Specijalne olimpijade.

Specijalna olimpijada – međunarodno je sportsko udruženje za osobe s intelektualnim teškoćama koje potiče njihovu afirmaciju kroz sport, druženje i prijateljstvo, te integraciju u zajednicu u kojoj žive kao ravnopravni članovi.

Ove godine obilježava se 50. godišnjica osnutka Specijalne olimpijade te je u čast proslave i u čast svih sportaša ovogodišnji turnir u združenom floor ballu otvoren Torch Runom.

Na kraju turnira zahvalnice svim sudionicima uručio je predsjednik Društva tjelesnih invalida gospodin Milan Ožegović istaknuvši zadovoljstvo što je sudjelovanje polaznika Policijske škole na Festivalu postalo tradicija i nadu da će se nastaviti i širiti dalje u pozitivnom i prijateljskom svjetlu. 



Pisane vijesti