Policija i civilna zaštita: izdvojene vijesti

Slika /fotke_ilustracije/bura.jpg

Stanje na terenu je normalizirano, a policija, civilna zaštita, vatrogasci i ostale nadležne službe rade na sanaciji oštećenja

Tijekom jučerašnjeg dana 24. veljače bilo je više požara na otvorenom prostoru. Od prijavljenih većih požara ugašeni su oni na području četiriju policijskih uprava: u Tribunju (zahvaćeno 160 ha) i Razvođu (16 ha) na području PU šibensko-kninske, između sela Karasi i Zamršje ( zahvaćeno 110 ha) i Brezik kod Ogulina (30 ha) područje PU karlovačke, Čavle (15 ha) područje PU primorsko-goranske, Vinjani Gornji (10 ha) područje PU splitsko-dalmatinske.

Što se tiče stanja na terenu na područjima Policijskih uprava splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske koje su pretrpjele najveće posljedice orkanske bure u tijeku je saniranje posljedica. Najviše dojava policiji i centrima 112 odnosilo se na oborena stabla i grane na prometnicama, oštećenu prometnu signalizaciju, oborene ili oštećene električne stupove i srušene električne vodove, oštećene krovove s kojih razbacani i podignuti limeni pokrovi i crijepovi prijete pješacima i vozilima te na oštećene fasade.

Iako se bura smirila u priobalju i dalje puše jak vjetar posebice podno Velebita te je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). U ostalim dijelovima zemlje promet se odvija neometano, a i pomorske linije su normalizirane.

Priopćenja | Izvješća o stanju na terenu