Policija iz speleološkog objekta uklonila eksplozivna sredstva

Slika topvijesti/2015/prosinac/spilja/eksplozivna sredstva_01.JPG

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Protueksplozijske službe Uprave policije, PU istarske, primorsko-goranske i zagrebačke su 18. i 19. prosinca u speleološkom objektu u PU istarskoj pronašli i na siguran način uklonili 58 komada raznih eksplozivnih sredstava. Policijski službenici su također utvrdili kako su eksplozivna sredstva zaostala iz II. svjetskog rata.

Foto: MUP

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Protueksplozijske službe Uprave policije, PU istarske, primorsko-goranske i zagrebačke su 18. i 19. prosinca  u speleološkom objektu u PU istarskoj pronašli i na siguran način uklonili 58 komada raznih eksplozivnih sredstava. Policijski službenici su također utvrdili kako su eksplozivna sredstva zaostala iz II. svjetskog rata.

Složeni objekt gdje su pronađena eksplozivna sredstva karakterizira veća dubina i zahtjevan radni prostor, a zbog čega se veća količina pojedinačnih eksplozivnih sredstava nalazila razbacana po dnu objekta. Zbog mehaničkih oštećenja koja su nastala zbog utjecaja okoliša i vremena, od policijskih službenika se zahtijevala maksimalna koncentracija, oprez i primjena svih stečenih stručnih iskustava vezanih za postupanje prema eksplozivnim sredstvima i kod primjene speleoloških tehnika i vještina.

Policija zahvaljuje članovima speleološkog društva „Ćićarija“ koji su o ovom pronalasku izvijestili PU istarsku te na taj način pridonijeli povećanju razine sigurnosti. 



Pisane vijesti