Pomoćnica ministra na Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije

Slika topvijesti/2015/ozujak/P1010068.JPG

Ines Krajčak, pomoćnica ministra unutarnjih poslova za upravne i inspekcijske poslove prisustvovala je današnjoj 16. sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Pomoćnica Krajčak sudjelovala je radu Skupštine u sklopu druge točke dnevnog reda o stanju sigurnosti u postrojenjima Dina Petrokemije u Omišlju, a u kojoj su također sudjelovali i predstavnici Uprave, nadležnih ministarstva te članovi Županijskog stožera zaštite i spašavanja.

Ines Krajčak, pomoćnica ministra za upravne i inspekcijske poslove prisustvovala je današnjoj  16. sjednici  Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Pomoćnica Krajčak  sudjelovala je radu Skupštine u sklopu druge točke dnevnog reda o stanju sigurnosti u postrojenjima Dina Petrokemije u Omišlju, a u kojoj su također  sudjelovali i predstavnici Uprave, nadležnih ministarstva te članovi Županijskog stožera zaštite i spašavanja. Obraćajući se prisutnima pomoćnica Krajčak istaknula je kako je policija od samog početka upoznata i sudjeluje u aktivnostima vezano uz situaciju u Dini. Također, dodala je da policija nekoliko puta dnevno obilazi područje oko Postrojenja te sve pozvala na nastavak suradnje. Svi sudionici rasprave ukazali su na potrebu skorog rješavanja postojeće situacije i odgovarajućeg zbrinjavanja tvari koje se nalaze u Postrojenju. Na kraju ove točke dnevnog reda prihvaćena je Informacija o stanju sigurnosti u postrojenjima Dina-Petrokemija u Omišlju te zaključci prema kojima će Primorsko-goranska županija financijski poduprijeti uspostavu vatrogasnih dežurstava, kao i zahtjev prema nadležnim službama i ministarstvima da u roku od 30 dana koordiniraju aktivnosti i pristupe zbrinjavanju opasnog otpada.

Sjednica je nastavljena trećom točkom dnevnog reda, Izvješćem o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Primorsko-goranske županije u 2014. godini, a u radu koje je sudjelovala i načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Senka Šubat.

  



Pisane vijesti