Potpredsjednik i ministar Božinović na otvorenju nove zgrade Postaje granične policije Imotski

„Novoizgrađena Postaja granične policije Imotski, ukupne vrijednosti 4.63 milijuna eura, samo je jedna od 70 obnovljenih ili izgrađenih zgrada Ministarstva unutarnjih poslova u našem mandatu“ - istaknuo je ministar Božinović

FOTO: MUP RH

Danas, 21. srpnja 2023. godine, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović prisustvovao je otvorenju nove policijske zgrade Postaje granične policije Imotski.

Otvorenju su također prisustvovali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i zamjenica gradonačelnika Grada Imotskog Ana Marija Radeljić te glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra za materijalno-financijske poslove Cvjetko Obradović, načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i načelnik PGP Imotski Tihomir Nenadić.
 
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo doveli ovaj projekt do kraja. Ovo je jedna od 70 policijskih zgrada koje smo u našem mandatu izgradili ili obnovili. Nikad nismo više ulagali u uvjete života, odnosno rada policijskih službenika i bilježimo izuzetno značajne rezultate kad govorimo o ulaganju u policijsku opremu, sredstva za rad te o statusu policijskih službenika. To je čvrsto opredjeljenje naše Vlade - Ministarstva unutarnjih poslova - od prvog dana kad smo preuzeli odgovornost za ovaj sektor. Posebno smo ponosni što je ovo proizvod zajedničkog promišljanja i sinergije između lokalne zajednice, županijske razine i Vlade Republike Hrvatske. Samo tako možemo ići naprijed“, uvodno je izjavio potpredsjednik Vlade i ministar Božinović.

Vrijednost radova novoizgrađene zgrade Postaje granične policije Imotski iznosi 4.632.961,94 eura s PDV-om.

 „Ova zgrada je, u ovom trenutku, najmodernija, najfunkcionalnija i najnovija zgrada policijske postaje u Hrvatskoj. Siguran sam da je Imotski pravo mjesto gdje i na ovaj način dajemo važnost i ovom kraju i ovim ljudima“, istaknuo je ministar Božinović te dodao kako je upravo prva žrtva Domovinskog rata, poginuli redarstvenik Josip Jović, iz ovog kraja te da je preko 200 dragovoljaca, branitelja iz Domovinskog rata porijeklom iz ovih prostora.

U sklopu svečanosti zapaljene su svijeće ispred spomen ploče poginulim redarstvenicima u Domovinskom ratu, Ivici Grubaču i Bogoslavu Lukiću.
 
„Oni su dali najviše što su mogli, a to je svoje živote u obrani Domovine. Najmanje što mi možemo jest da zajedno pošaljemo poruku - Imotski je duboko, ne samo u našim mislima, već i u našim planovima. Dragi dragovoljci i članovi udruga branitelja - vi ste bili sastavni dio svih naših razgovora od početka izgradnje ove zgrade, zajedno s vama i na vašu inicijativu smo postavili ovu spomen ploču, ali imamo i druge projekte u planu. Drage obitelji, hvala vam na vašoj žrtvi, mi smo ono što smo obećali prije nekoliko godina i ispunili, a sve u interesu prije svega generacija koje dolaze“, izjavio je ministar Božinović.

I ovim modalitetom ulaganja, Ministarstvo unutarnjih poslova, osim u poboljšanje vlastitih uvjeta rada, ulaže i u razvoj lokalnih sredina u kojima se policijski objekti nalaze.
 
„Moramo osluškivati što su potrebe lokalne sredine, što su potrebe županije, i onda, kao Vlada poduzeti sve što je u našoj moći da realiziramo takve projekte. Ovo je poruka kako ćemo nastaviti raditi s našim partnerima, a sve u interesu građana, ljudi Imotske krajine i kad je u pitanju rješavanje njihovih svakodnevnih potreba od upravnih poslova u novoj šalter dvorani do brige za javni red, za sigurnost ovog kraja što uključuje i poslove zaštite državne granice. Policijska postaja Imotski je druga najveća u Hrvatskoj. Zato imamo posebno obučene ljude koji jamče sigurnost ne samo građanima Imotskog, Imotske krajine, već i svima onima koji dolaze ovdje, a drago mi je što čujem da je sve više turista koji dolaze i otkrivaju ovaj prekrasan dio Republike Hrvatske“, zaključio je ministar Božinović.

Opremiti hrvatsku policiju kvalitetnom opremom i omogućiti policijskim službenicima rad u suvremenim i moderno opremljenim radnim prostorima, jedan je od glavnih prioriteta Ministarstva unutarnjih poslova, jer se samo takva policija može nesmetano posvetiti svojim svakodnevnim zadaćama poput očuvanja sigurnosti, javnog reda i mira.


Pisane vijesti | Nabava | Planiranje i izgradnja