Potpredsjednik Vlade Božinović na 25. obljetnici osnutka Sindikata policije Hrvatske

U proteklih nekoliko godina, uloženo je gotovo 250 milijuna eura u opremu, infrastrukturu i tehnologiju, a prosječna plaća policajca porasla je za 119% u odnosu na 2018. godinu - rekao je potpredsjednik Božinović u obraćanju nazočnima

Foto:MUP

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH mr.sc. Andreja Plenkovića, večeras je u Zagrebu sudjelovao na svečanoj proslavi obilježavanja 25 godina osnutka Sindikata policije Hrvatske.
 
U sklopu svečanosti, potpredsjednik Božinović se prigodno obratio nazočnima. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:
 
“ Petak 6. rujna

Prvi slučaj:
Policajci napadnuti nožem dok su obavljali svoju dužnost.
Drugi slučaj:
Policajci verbalno napadnuti dok su osiguravali prolaz štićenoj koloni.
Slučaj treći :
Odbio se zaustaviti i prešao policajcu preko noge.
Sve to je petak 6. rujna.
A nije bio petak 13.

Srećom ovakvi dani su rijetkost u Hrvatskoj, no prilika su da se svi podsjete kakav posao rade policajci. Da bismo imali mir, da bi Hrvatska bila među najsigurnijim zemljama na svijetu netko radi posao koji niti malo nije siguran.

Nisam policajac, ne nosim uniformu, ali ću sa svoje strane napraviti sve da se poštuje vas i vaš posao i da zajednica i ova država na pravi način vrednuje vaš rad.
 
Poštovani predsjedniče Sindikata policije Hrvatske, gospodine Jagiću,
poštovani glavni tajniče, gospodine Sarajliću,
drage policajke i policajci,
uvaženi gosti,
 
Velika mi je čast obratiti vam se povodom 25. obljetnice Sindikata policije Hrvatske. Ova obljetnica nije samo proslava vašeg truda i postignuća, već i simbol naše zajedničke borbe i napretka kroz proteklih 25 godina.
 
Sindikat policije Hrvatske nije samo organizacija koja štiti prava svojih članova. Vi ste ključni stup stabilnosti i sigurnosti za cijelu zajednicu, a vaša uloga u izgradnji moderne, efikasne i profesionalne policijske službe neprocjenjiva je.

Rezultati koje smo danas postigli plod su vašeg zalaganja i kontinuirane predanosti.

 
Naša suradnja temelji se na povjerenju i zajedničkoj viziji. Policijski službenici i službenice svakodnevno su na prvoj liniji obrane našeg društva, i naša je odgovornost osigurati vam resurse i podršku kako biste mogli obavljati svoj posao na najvišoj razini.
 
Kada sam preuzeo dužnost ministra unutarnjih poslova, zajedno smo postavili jasan cilj: stvoriti modernu, opremljenu i profesionalnu policijsku službu. Iako smo ostvarili značajan napredak, pred nama je još puno posla.
 
U proteklih nekoliko godina, uloženo je gotovo 250 milijuna eura u opremu, infrastrukturu i tehnologiju, kako bismo unaprijedili uvjete rada i modernizirali policijsku službu. Ta ulaganja omogućila su da hrvatska policija postane prepoznata ne samo unutar Hrvatske, već i na razini Europske unije.
 
Jedan od ključnih elemenata naše strategije bio je poboljšanje radnih uvjeta i plaća. Prosječna plaća policajca porasla je za tada nevjerojatnih 119% u odnosu na 2018. godinu. Ovi rezultati nisu plod samo rada Vlade, već i vaše predanosti i partnerstva koje smo u vodstvu Ministarstva izgradili sa Sindikatom. Zajedno smo ispravili nepravde i stvorili sustav u kojem se prepoznaje vaša svakodnevna posvećenost i angažman.
 
Međutim, naš posao nije gotov. Naša misija ostaje jasna: izgraditi još snažniju, moderniju i efikasniju policijsku službu te osigurati da nijedna buduća generacija ne osjeti nedostatak resursa ili podrške.
 
Danas slavimo, ali sutra nastavljamo s radom. Naša borba za bolju policiju i sigurnije društvo se nastavlja, jer vaša uloga u tom procesu je neprocjenjiva.
 
Neka ova obljetnica bude podsjetnik na sve što smo postigli, ali i inspiracija za sve što tek dolazi. Hvala vam na vašem nesebičnom radu i čestitam vam na 25 godina postojanja.
 
Zajedno gradimo budućnost, sigurniju i bolju za sve građane Hrvatske!”
 

 

Pisane vijesti