Požar u Rafineriji: petorica odgovornih kazneno prijavljena

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

FOTO: Ilustracija 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima i obavljenim konzultacijama sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvima u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke utvrdili su da su petorica djelatnika pogona dorade i manipulacije Rafinerije nafte Sisak, kao službene i odgovorne osobe, zbog nemarnog i nesavjesnog postupanja po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, izazvali opasnost za život ili tijelo ljudi i imovine većeg opsega, zbog čega je 20. lipnja ove godine oko 10.30 sati u Rafineriji izbio veliki požar.

Odgovorna osoba Rafinerije materijalnu štetu procjenjuje velikom, te će navedena petorica osumnjičenih biti kazneno prijavljena zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u svezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U konzultacijama s rečenim državnim odvjetništvima policijski službenici nastavljaju daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja elemenata kaznenog djela onečišćenja okoliša.    



Pisane vijesti