Prijevara "pronađenom" zlatnom ogrlicom

Slika ILUSTRACIJE/novac.jpg

U utorak, 4. listopada, oko 11.30 sati u Koprivnici dvojica nepoznatih muškaraca prevarili su 70-godišnjeg M.R. za iznos od 900 kuna.

U utorak, 4. listopada, oko 11.30 sati u Koprivnici dvojica nepoznatih muškaraca prevarili su 70-godišnjeg M.R. za iznos od 900 kuna.

Jedan od nepoznatih muškaraca pristupio je oštećenom u Meštrovićevoj ulici u Koprivnici. Nakon kratkog kontakta na tlu je ugledao ogrlicu žute boje nalik na zlatnu, za koju su se dogovorili da je zajedno prodaju u zlatarnici. Ubrzo im je prišao drugi nepoznati muškarac koji je ustvrdio da "pronađena" ogrlica vrijedi 20 000 kuna. Nakon uhodane predstave, oštećeni je prvom muškarcu isplatio raspoloživi novac koji je imao kod sebe, a za uzvrat mu je ostala "vrijedna" ogrlica. Nakon isplate dvojica nepoznatih varalica udaljila su se u nepoznatom pravcu. Kasnijom provjerom u zlatarnici oštećeni je utvrdio da je ogrlica male vrijednosti te je događaj jučer, 5. listopada, prijavio policiji.

Opis prevaranata:

Prvi je visine oko 160 cm, slabe tjelesne građe, starosti oko 50 godina, plave kratke kose, čeona ćelavost, odjeven u žuti kaput

Drugi je visine oko 170 cm, jače tjelesne građe, starosti oko 50 godina, kraće prosijede kose, čeona ćelavost, odjeven u šarenu majicu. 

Pozivamo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prijevare te da o svim korisnim saznanjima izvjeste najbližeg policijskog službenika, policijsku postaju osobno ili putem telefona 192.



Pisane vijesti