Prijevara putem Internet oglasa

Slika PU_KA/Slike/naslovnica.jpg

Jučer je u Policijskoj postaji Vojnić zaprimljena prijava 26-godišnjaka da je putem jednog Internet oglasnika pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt s prodavateljem koji ga je uputio da putem e-maila kontaktira firmu u Irskoj što je i učinio te je uplatio više desetaka tisuća kuna. Obzirom da mu u dogovorenom roku traktor nije isporučen 26-godišnjak je shvatio da je prevaren te je navedeno prijavio policiji. Građani budite oprezni prilikom kupovine putem internetskih oglasa! Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni prilikom kupovine putem raznih internetskih oglasa. Napominjemo da bi nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.  U slučajevima takovih prijevara građani to mogu prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko šteta ne prelazi tisuću kuna kazneni progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten je oštećenom, odnosno pokreće se privatnom tužbom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.  

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Vojnić zaprimljena prijava 26-godišnjaka da je putem jednog Internet oglasnika pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt s prodavateljem koji ga je uputio da putem e-maila kontaktira firmu u Irskoj što je i učinio te je uplatio više desetaka tisuća kuna. Obzirom da mu u dogovorenom roku traktor nije isporučen 26-godišnjak je shvatio da je prevaren te je navedeno prijavio policiji.


Građani budite oprezni prilikom kupovine putem internetskih oglasa!

Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni prilikom kupovine putem raznih internetskih oglasa. Napominjemo da bi nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. 

U slučajevima takovih prijevara građani to mogu prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko šteta ne prelazi tisuću kuna kazneni progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten je oštećenom, odnosno pokreće se privatnom tužbom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.
 



Pisane vijesti