Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac11.jpg

Na taj je način svom poduzeću pribavio protupravnu imovinsku korist za navedeni iznos od 112.926 kuna. Protiv njega i njegovog poduzeća je podnesena kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju. 

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u PU sisačko-moslavačkoj, nad 79-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je na štetu petrinjskog poduzeća počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 79-godišnjak, kao direktor zagrebačkog poduzeća, od petrinjskog poduzeća 2011. godine naručio 2500 kubnih metara kamenih materijala, temeljem čega mu je od srpnja do rujna te godine petrinjsko poduzeće isporučilo 2949 kubnih metara nasipnog kamena i 152 kubna metra tucanika, za novčani iznos od 112.926 kuna. Osumnjičeni isporučeno nije platio, prikrivajući činjenice da je žiro račun njegove tvrtke u blokadi, zbog čega petrinjsko poduzeće nije moglo naplatiti bjanko zadužnicu koju je predao kao sredstvo osiguranja naplate. Na taj je način svom poduzeću pribavio protupravnu imovinsku korist za navedeni iznos od 112.926 kuna. Protiv njega i njegovog poduzeća je podnesena kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.



Pisane vijesti