Pripadnici Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske uručili zahvalnicu ministru Božinoviću

  • Slika /Klub%20veterana%20148%20brigade%20HV/_MUP1721.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radi velike potpore koju im Ministarstvo unutarnjih poslova već godinama pruža, pripadnici Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske uručili su zahvalnicu ministru Božinoviću

FOTO: MUP

Danas, 8. studenog 2019. godine, u Ministarstvu unutarnjih poslova, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović sastao se sa pripadnicima Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb –Trnje. Sastanku su prisustvovali savjetnik ministra dr. Josip Mihaljević, načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, načelnik VIII. Policijske postaje Zagreb – PP Trnje Drago Barišić te predsjednik Kluba veterana 148. brigade Milan Zanoški s članovima.

Na samom početku, predsjednik Kluba veterana 148. brigade Milan Zanoški istaknuo je da Klub veterana djeluje od 1997. godine na području gradske četvrti Trnje, a prije nekoliko godina došli su na ideju kako je bitno obilježavati Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i u Zagrebu.

I ove godine, u sklopu događanja pod sloganom „I reći ću vam samo još jednu stvar- ZAPAMTITE VUKOVAR“ pripremili su niz aktivnosti.

Ulicu grada Vukovara, 17. studenog, obasjat će sjaj tisuće lampiona, a središnji događaj bit će paljenje svijeća pokraj spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Ulici hrvatske bratske zajednice, gdje će zapaljenim lampašima ispisati ime grada Vukovara s velikom svijećom u sredini.

Osim tradicionalnog programa koji će se idući dan, 18. studenog, održati u Vukovaru i Škabrnji, u zagrebačkom svetištu Sveta Mati Slobode, održat će se i misa zadušnica za sve žrtve Domovinskog rata te prigodan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH te pjevačkog zbora i orkestra Policijske akademije, pod umjetničkim vodstvom prof. Nevenke Pavleković.

Predsjednik Kluba veterana Milan Zanoški, ovom se prilikom, zahvalio VIII. Policijskoj postaji Zagreb na kvalitetnoj suradnji i osiguravanju događaja kako bi svake godine obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara u Zagrebu prošlo u najboljem mogućem redu.

Ministru Božinoviću, predstavnici Kluba veterana 148. brigade, nakon sastanka uručili su zahvalnicu kao čelnom čovjeku Ministarstva, na velikoj potpori koju im Ministarstvo unutarnjih poslova već godinama pruža.

Počašćen zahvalnicom, ministar Božinović izjavio je kako je dobra suradnja dio tradicije koja već godinama traje te kako Ministarstvo unutarnjih poslova ulaže kontinuirane napore kako bi se nadoknadile neke stvari te ustrajalo u identificiranju počinitelja i kaznenom procesuiranju odgovornih za ratne zločine. Rješavanje ratnih zločina jedan je od prioriteta s obzirom na njihovu težinu i značaj, ali prvenstveno zbog osjećaja nepravde prisutnog kod obitelji žrtava.

Također, ministar Božinović osvrnuo se i na nedavni susret s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom te potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine, a u svrhu premještaja Interventne jedinice policije u Vukovar.

S velikom zadovoljstvom ministar Božinović pozdravio je ideju Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, kojom se Dan sjećanja na žrtve Vukovara ne obilježava samo u tom gradu, već i u ostatku Hrvatske, a posebice u Zagrebu. Smatra da je ključno da svi naraštaji, pa i oni najmlađi, budu uključeni u takve aktivnosti, kako bi znali što Vukovar znači za našu domovinu, za njenu prošlost, ali i sadašnjost.

Neka je vječna slava i hvala hrvatskim braniteljima i svima onima koji su položili živote za vječnu nam domovinu Hrvatsku.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica