Projekt: „Nabava informatičke opreme za policijske službenike za analizu rizika na vanjskoj granici EU“

Slika 2020- eu slike/logotip_schengen_800x600.jpg

Svrha projekta je opremanje policijskih službenika za analizu rizika i policijskih službenika granične policije, članova analitičkog tima za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih prelazaka državne granice i prekograničnog kriminala

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 26. veljače 2020. godine donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava informatičke opreme za policijske službenike za analizu rizika na vanjskoj granici EU“, te 14. svibnja 2020. godine Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava informatičke opreme za policijske službenike za analizu rizika na vanjskoj granici EU“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

Svrha projekta „Nabava informatičke opreme za policijske službenike za analizu rizika na vanjskoj granici EU“ je opremanje policijskih službenika za analizu rizika i policijskih službenika granične policije, članova analitičkog tima za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih prelazaka državne granice i prekograničnog kriminala adekvatnom opremom u cilju što kvalitetnijeg prikupljanja, obrade, analize, prikaza i dijeljenja  podataka.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 224.400,00 €, od čega se 90 posto ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 10 posto sredstava je učešće Republike Hrvatske.


 

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi