Pronađen razbojnik i prevarant

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

U  PU šibensko-kninskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s otoka Ugljana, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio dva kaznena djela razbojništva na štetu putničke agencije u Šibeniku i kazneno djelo lažnog predstavljanja. 

U Odjelu kriminalističke policije PU šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s otoka Ugljana, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio dva kaznena djela razbojništva na štetu putničke agencije u Šibeniku i kazneno djelo lažnog predstavljanja.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 28. siječnja ove godine u popodnevnim satima  u Šibeniku, kada je 33-godišnja zaposlenica u agenciji ostala sama,  po ulasku u putničku agenciju uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđio oko 58  000 kuna. Nakon što je uzeo novac, uz prijetnju oružjem zaposlenicu je u jednoj od prostorija agencije vezao. Nadalje je utvrđeno da je i 3. veljače  ove godine u popodnevnim satima osumnjičeni po ulasku u istu putničku agenciju, uz prijetnju vatrenim oružjem, 49-godišnju zaposlenicu vezao, a potom otuđio 30 000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća i osobni automobil kojega koristi osumnjičeni, gdje su pronađeni predmeti koji  se mogu dovesti u vezu s ovim kaznenim djelima.

Ovim je kriminalističkim istraživanje utvrđeno da je osumnjičeni i 24. siječnja ove godine u Šibeniku u ulici Trg Dražena Petrovića, u blizini poslovnice banke, po završetku radnog vremena, nakon što se lažno predstavio službenici te banke kao policijski službenik, tražio da se vrati u banku, a sve s namjerom otuđenja novca.   

Osumnjičeni je jutros uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.      



Pisane vijesti