Protupravna imovinska korist "teška" oko 6,5 milijuna kuna

Slika ILUSTRACIJE/novac1.jpg

Od siječnja 2007. godine do kolovoza 2008. godine nisu vodili poslovne knjige, evidencije i drugu dokumentaciju koju su prema Zakonu o računovodstvu bili dužni voditi.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalistička istraživanja nad 42-godišnjakom iz Novske, 61-godišnjakom iz Zagreba i 47-godišnjakom s Raba, koji su kao odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem u Novskoj na štetu proračuna Republike Hrvatske počinili kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni, svaki kao jedan od direktora rečene tvrtke, od siječnja 2007. godine do kolovoza 2008. godine nisu vodili poslovne knjige, evidencije i drugu dokumentaciju koju su prema Zakonu o računovodstvu bili dužni voditi.

Također je utvrđeno da su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za tvrtku, manje obračunali i prijavili poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit i na dohodak od kapitala, te manje obračunali obvezne doprinose iz i na plaću.

Na taj su način za svoju tvrtku pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6 555 362 kune.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni.



Pisane vijesti