Razvoj sustava prevencije

Slika topvijesti/2014/Listopad/rijeka_prevencija.jpg

Stručna radionica u suradnji s Danas su Policijsku upravu primorsko-goransku posjetili predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a RH na čelu s voditeljicom Sandrom Veber i predstavnici policije Savezne pokrajine Baden-Wűrttemberg. Uz njih su posjetu prisustvovali i predstavnici Direkcije policije Republike Srbije u svojstvu gostiju njemačkog izaslanstva radi komparacije znanja i iskustava u području prevencije. Radni posjet organiziran je u okviru bilateralne suradnje Ravnateljstva policije MUP-a RH i policije njemačke Savezne pokrajine Baden-Wűrttemberg. 

Foto: PU primorsko-goranska 

Danas su Policijsku upravu primorsko-goransku posjetili predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a RH na čelu s voditeljicom Sandrom Veber i predstavnici policije Savezne pokrajine Baden-Wűrttemberg. Uz njih su posjetu prisustvovali i predstavnici Direkcije policije Republike Srbije u svojstvu gostiju njemačkog izaslanstva radi komparacije znanja i iskustava u području prevencije. Radni posjet organiziran je u okviru bilateralne suradnje Ravnateljstva policije MUP-a RH i policije njemačke Savezne pokrajine Baden-Wűrttemberg.

Načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat sa svojim suradnicima primila je i pozdravila predstavnike Ravnateljstva i stranih izaslanstava policije. Cilj ovog radnog posjeta vezan je uz razvoj sustava prevencije u vezi čega je izaslanstvima prezentiran rad Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta za područje Rijeke. Nakon primanja u PU, izaslanstva su posjetila i sam Informativni centar za prevenciju kriminaliteta, gdje su organizirane aktivnosti za učenike osnovne i srednjoškolske dobi. U prvom je dijelu učenicima 1. razreda Osnovne škole Dolac iz Rijeke održano edukativno predavanje o pravilnom ponašanju u prometu, nakon čega je uslijedio i praktični dio tijekom kojega su učenici vježbali pravilno prelaženje kolnika na raskrižju. Ovo je bila prilika i da učenici isprobaju  tzv. pijane naočale uz, naravno, informacije o štetnosti alkohola, a na kraju i da kriminalističkom tehničaru daju svoj otisak prsta. Nakon prvog dijela, uslijedilo je zanimljivo predavanje i prezentacija na temu nasilja na sportskim terenima i to učenicima srednje Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka, koji su svoj interes i zanimanje za aktualnu temu iskazali postavljajući brojna pitanja.

Tijekom posjeta Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta, predstavnicima PU primorsko-goranske i njihovim gostima pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Miroslav Matešić i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić. Podsjećamo da je Informativni centar za prevenciju kriminaliteta uspostavljen u suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske kako bi provedbom niza aktivnosti te zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice utjecali na povećanje sigurnosti, prevenciju štetnog ponašanja, smanjenje straha građana od kriminaliteta te podizanje ukupne kvalitete života na području Rijeke. Razmijenjena su iskustva vezano za prevenciju kriminaliteta i s jedne i druge strane te istaknuta važnost suradnje s lokalnom zajednicom, a upravo dobar primjer suradnje koja se razvija na ovome području prevencije realizira se u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta. Zadovoljstvo ovakvim načinom rada i suradnje s Policijskom upravom primorsko-goranskom istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Matešić. 



Pisane vijesti