Reagiranje Ravnateljstva policije

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/zastave_mup_policija.jpg

Ravnateljstvo policije još jednom smatra nedopustivim stavljanje rada policije u politički kontekst, jer je glavni kriteriji u policijskom postupanju činjenica radi li se o kršenju zakonskih propisa i počinjenju kaznenog djela.

U današnjem Večernjem listu objavljen je intervju sa glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem u kojem se navode pojedine okolnosti vezane u operativnu akciju Agram. Ravnateljstvo policije još jednom smatra nedopustivim stavljanje rada policije u politički kontekst, jer je glavni kriteriji u policijskom postupanju činjenica radi li se o kršenju zakonskih propisa i počinjenju kaznenog djela.

Ponovno napominjemo da ni premijer niti ministar ne sudjeluju u kriminlističkim istraživanjima, pa tako ni u konkretnom, stoga nema mjesta izjavama o sastancima "visokopozicioniranih dužnosnika PNUSKOK-a" s premijerom. Naglašavamo da je dinamika kriminalističkog istraživanja vezana uz akciju Agram usko i isključivo koordinirana s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, odnosno s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.



Pisane vijesti