Rezultati akcije "Alkohol, droge i brzina"

Slika PU_ZG/slike/MUP/alkohol/c2h5oh.jpg

U dane vikenda od 14. do 16. listopada 2016. godine, od 21 do 5 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 1054 prometna prekršaja, od čega je 187 prekršaja vozača

Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 14. do 16. listopada 2016. godine, od 21 do 5 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 1054 prometna prekršaja, od čega je 187 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzete su 162 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 187 vozača. Kod 18 vozača (9,6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Za vrijeme akcije evidentirano je 13 vozačica (7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe, kod kojih je test bio negativan. 

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u nedjelju, 16. listopada u 22.37 sati, u Sesvetama, u Ulici Rimski put, kod 29-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,88 g/kg alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u subotu, 15. listopada oko 1.20 sati, u Ivanić Gradu, u Savskoj ulici, kod 30-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,61 g/kg alkohola u organizmu. 



Pisane vijesti