Rijeka: Rezultati akcije u prometu

Slika ILUSTRACIJE/autosjedalica.jpg

Akcija bila preventivno-represivnog karaktera, što je vidljivo iz rezultata: od ukupno 139 poduzetih mjera u akciji, vozačima je izdano čak 107 upozorenja

Foto: Kanal-Ri, PU primorsko-goranska

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana redovna konferencija za medije. Uz redovan pregled statističkih podataka o kriminalitetu i prometu za protekli tjedan, na konferenciji su policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave Josip Grgurić I Petra Bosilj prezentirali rezultate akcije pojačanog nadzora u prometu.

Kao što smo najavili, akcijom je nadzirano korištenje sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama. Cilj akcije je bio probuditi svijest vozača koji sjedaju u vozila i sudjeluju u prometu, da obavezno koriste sigurnosni pojas i upozore ostale putnike u vozilu kako bi na taj način spriječili teže ozljeđivanje kako svoje, tako i ostalih putnika u vozilu u slučaju prometne nesreće, kao i korištenje sigurnosne sjedalice prilikom vožnje djece u vozilu. Akcija je provedena u suradnji s riječkom podružnicom Udruge RODA - Roditelji u akciji, a bila je preventivno-represivnog karaktera, što je vidljivo iz rezultata: od ukupno 139 poduzetih mjera u akciji, vozačima je izdano čak 107 upozorenja.

Cijelu vijest pročitajte na stranicama PU primorsko-goranske.



Pisane vijesti