Rijeka: Zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave

Slika ILUSTRACIJE/novac1.jpg

Policijski službenici gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom s područja Matulja. Utvrđeno je da je oštetila 6 klijenata jedne riječke banke, kaznenim djelima zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenjem službene isprave. 

Policijski službenici gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom s područja Matulja. Utvrđeno je da je oštetila 6 klijenata jedne riječke banke, kaznenim djelima zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenjem službene isprave. Dok je bila  zaposlena u jednoj riječkoj banci na radnom mjestu obiteljskog  bankara, u razdoblju od prosinca 2008. do kolovoza 2010., zlouporabila je svoj položaj na način da je, bez znanja klijenata banke, zatvorila i otvorila više računa devizne štednje, krivotvorivši dokumentaciju i ugovore o računima. Tako je sebi pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 350 000 kn. Za isti je iznos oštećena poslovnica banke u Rijeci, koja je vratila spomenuta novčana sredstva šestorici oštećenih klijenata.

Protiv 49-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i 3 kaznena djela krivotvorenja službene isprave.



Pisane vijesti