Slavonski Brod: Jato divljih ptica izazvalo tešku prometnu nesreću

 

Jučer, 3. siječnja oko 15.05 sati, kod Gornje Vrbe na kolniku županijske ceste broj 4212, u prometnoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, dok su dvije osobe ozlijeđene.

Prema prikupljenim saznanjima tijekom očevida prometna nesreća se dogodila kad je 54-godišnjak, upravljajući automobilom marke dacia supernova, u izbjegavanju jata divljih ptica koje su iz odvodnog kanala istrčale na kolnik, pomaknuo vozilo ulijevo. Nažalost, nakon toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju prešao na suprotan prometni trak te kočeći udario u teretni automobil marke citroen berlingo, kojim je iz suprotnog smjer upravljao 20-godišnji vozač.  

U ovoj prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja je preminuo 54-godišnjak, čiju smrt je liječnica dijagnosticirala u 15.30 sati. Teške tjelesne ozljede zadobila je 52-godišnja suvozačica iz dacije supernove, a 20-godišnji vozač teretnog automobila je lakše ozlijeđen. Oboje su prevezeni i zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Mrtvo tijelo 54-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije u Opću bolnicu, gdje će se danas po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.

 

Za vrijeme očevida od  15.15 do 19.35 sati na ovoj županijskoj cesti promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno uz regulaciju prometnih policajaca.

O prometnoj nesreći slijedi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.



Pisane vijesti