Susret glavnih ravnatelja policija Hrvatske i Slovenije

Slika topvijesti/2011/travanj_2011/grbic_gorsek.jpg

Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije MUP-a RH održao je u petak, 8. travnja, u Ravnateljstvu policije sastanak sa slovenskim kolegom, glavnim ravnateljem policije MUP-a Republike Slovenije, Jankom Goršekom. Susret dvaju ravnatelja organiziran je kao nastavak sastanka hrvatskih i slovenskim stručnjaka, koji se održao petog ovog mjeseca, također u Zagrebu.  

Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije MUP-a RH održao je u petak, 8. travnja, u Ravnateljstvu policije sastanak sa slovenskim kolegom, glavnim ravnateljem policije MUP-a Republike Slovenije, Jankom Goršekom. Susret dvaju ravnatelja organiziran je kao nastavak sastanka hrvatskih i slovenskih stručnjaka, koji se održao petog ovog mjeseca, također u Zagrebu.  

Ovom prilikom, glavni ravnatelji policija razgovarali su o međunarodnoj policijskoj suradnji tijekom nadolazeće turističke sezone 2011. godine, borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma, eventualnim potrebama i mogućnostima za sklapanje bilateralnih međunarodnih akata i ugovora kojima bi se dodatno unaprijedila dosadašnja uspješna suradnja ovih dviju strana, upućivanju zajedničkog policijskog časnika za vezu Republike Slovenije, Republike Austrije i Republike Hrvatske u Talijansku Republiku te suradnji hrvatske i slovenske policije tijekom pojačanog prometa na graničnim prijelazima.

Završno, glavni ravnatelji policija izrazili su obostran interes za razmjenu iskustava na području rada policija vezanih uz športska događanja, kao i obrade prometnih nesreća.



Pisane vijesti