Teška prometna nesreća kod Primoštena

 

Jučer, 31. ožujka oko 16.15 sati na državnoj cesti broj 8 u mjestu Bilo kod Primoštena dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale tri osobe

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnjak iz Primoštena upravljao osobnim vozilom marke VW golf, šibenskih registracijskih oznaka, a kretao se iz smjera Splita u smjeru Šibenika. Međutim, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom. Vozilo se zanijelo pa desnim kotačima izletjelo s istočne strane kolnika te prednjim dijelom vozila naletjelo na početak metalne zaštitne ograde. Od siline udarca vozilo se podiglo u zrak i okrenulo nakon čega je  palo na krov na zemljano-kameni nasipu te se, klizeći na krovu niz strmi nasip zaustavilo na dubini od 14,20 metara.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač te dvojica putnika, 19-godišnjak iz Rogoznice i mlađa muška osoba za sada neutvrđenog identiteta.

Po nalogu istražnog suca tijela poginulih prevezana su na Odjel patologije šibenske Opće bolnice radi obdukcije, dok je vozilo prebačeno u krug Policijske uprave šibensko-kninske zbog vještačenja.  

Promet navedenom dionicom ceste do 18.30 sati odvijao se naizmjenično, a od 18.30 sati do 19.56 sati bio je u potpunosti zatvoren te se odvijalo obilazno preko Primoštena Burnjeg. Slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 



Pisane vijesti