Trening sigurne vožnje na Policijskoj akademiji

Ravnateljstvo policije i Policijska akademija, u suradnji s BMW moto-klubom Zagreb, održali su trening sigurne vožnje za vozače mopeda i motocikala

FOTO: MUP

Ravnateljstvo policije i Policijska akademija, u suradnji s BMW moto-klubom Zagreb, danas, 13. travnja, održali su za vozače mopeda i motocikala trening sigurne vožnje za Policijskoj akademiji.

Dolaskom lijepog vremena na prometnicama povećava se broj mopeda i motocikala na našim prometnicama zbog čega je na Policijskoj akademiji održan trening sigurne vožnje koji, osim praktičnog dijela svladavanja programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti na prometnom poligonu, pruža i usvajanje potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista na prometnicama.

Uz praktični dio treninga na poligonu koji su održali policijski službenici Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije, djelatnici Zavoda za pružanje prve pomoći Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prezentirali su pružanje prve pomoći u slučaju prometne nesreće.

Na početku programa, Darko Grac, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa i Filip Žaper, predsjednik BMW moto-kluba Zagreb pozdravili su sudionike treninga i održali predavanje o sudjelovanju motociklista u prometu.

Nakon predavanja, na platou Visoke policijske škole Policijske akademije, održan je trening koji je uključivao svladavanje raznih elemenata na poligonu; start, oštar zavoj, prijelaz preko grede, prolaz u niskom stavu, osmica, prijenos čunja, podizanje karike, izbijanje loptice, klackalica i cilj, koji predstavljaju elemente koje motociklisti i mopedisti svladavaju u svakodnevnoj vožnji na prometnicama.

Sudionici treninga su se potom uputili u promotivnu vožnju ulicama Grada Zagreba kako bi građane podsjetili na povratak i veću prisutnost motociklista na prometnicama jer sigurnost svih sudionika u prometu moguća je uz međusobno uvažanje i poštivanje prometnih pravila kako bi se izbjegle, ne rijetko, teške posljedice prometnih nesreća.

Građani su potom mogli pogledati moto show i akrobacije koje je izveo Dejan Špoljar.

Trening sigurne vožnje možete pogledati OVDJE

Pisane vijesti | Suradnja | Promet i vozila