U Dubrovnik stigli francuski policajci i službenici Interpola

Slika topvijesti/2011/Srpanj/dubrovnik02.jpg

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je održana konferencija za novinare povodom dolaska i rada francuskih policijskih službenika i službenika Interpola. Konferenciji za novinare prisustvovali su načelnik Policijske uprave Tonči Glumac, zamjenik Atašea za  

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je održana konferencija za novinare povodom dolaska i rada francuskih policijskih službenika i službenika Interpola. Konferenciji za novinare prisustvovali su načelnik Policijske uprave Tonči Glumac, zamjenik Atašea za unutarnje poslove pri Francuskom Veleposlanstvu u Zagrebu Phillipe Quilici, načelnik Odjela policije Antun Ljubić, načelnik Policijske postaje Dubrovnik Mato Udženija, službenici francuske policije Vesna Milenković i Marko Pernar, te službenici Interpola Dimitrios Souxes i May Taha Amin.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH već šestu godinu zaredom u ljetnim mjesecima provodi svoj originalni projekt „Sigurna turistička sezona“, čiju kvalitetu svake godine prepoznaje sve više zemalja i institucija.

U okviru ovog projekta i ove godine na područje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske raspoređena su dva francuska policijska službenika, i to od 4. srpnja do 5. kolovoza. Oni će u sklopu mješovitih ophodnji, u svojim službenim odorama, kroz neposrednu komunikaciju i suradnju s turistima pomagati strancima u kontaktu i prilikom intervencija u svim linijama rada hrvatske policije.

Vrijednost projekta„Sigurne turističke sezone“ je 2009. godine prepoznalo i Generalno tajništvo Interpola, što je pokazano aktivnim uključivanjem u vidu pružanja logističke podrške zajedničkim ophodnjama diljem naše obale, povezujući ih s Interpolovim bazama podataka. U petak, 1. srpnja, dvojica službenika Interpola su započeli s radom u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.  Po dva predstavnika Interpola, u ukupno četiri termina će boraviti i raditi na području dubrovačke PU sve do kraja kolovoza ove godine.



Pisane vijesti