U moru pronađen dio torpeda iz II. svjetskog rata

Slika topvijesti/2015/srpanj/PUPGtorpedoCres1.jpg
Foto: PU primorsko-goranska
 
U moru kod otočića Zeča na području creskog akvatorija proteklog vikenda jedan je građanin zamijetio minsko eksplozivno sredstvo, te je o tome obavijestio policiju PU primorsko-goranske.
 
Riječ je o dijelu tijela protupodmorničkog torpeda zaostalog još iz II. svjetskog rata. Na mjesto događaja izašli su ronioci-pirotehničari Specijalne jedinice policije MUP-a koji su torpedo i uništili.
 

Građani, ne dirajte nepoznate predmete, već o tome obavijestite policiju

Ovom prilikom upozoravamo građane na oprez ukoliko pronađu i zamijete nepoznate predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva. Takva sredstva nemojte dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Policija će na teren poslati stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.
 
Također podsjećamo građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" još uvijek u tijeku. U sklopu akcije možete bez ikakvih sankcija predati oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, te time učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Pisane vijesti