U požaru izgorjelo skladište namještaja

Slika PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

U subotu 23. srpnja oko 23,15 sati policijska ophodnja zamijetila je da je u maloj Prespi izbio požar na hali koji koju kao skladište namještaja koristi poduzeće „Prima comerce“, te je o tome odmah izvještena Javna vatrogasna postrojba grada Bjelovara.

Foto: Ilustracija

U subotu 23. srpnja oko 23.15 sati policijska ophodnja zamijetila je da je u maloj Prespi izbio požar u skladištu namještaja, te je o tome odmah izvještena Javna vatrogasna postrojba grada Bjelovara čiji djelatnici su izašli odmah na mjesto događaja te je  požar ugašen  oko 5 sati. Zbog intenziteta požara i dima bio  prekinut  promet na tom dijelu DC 28 u Prespi  te se odvijao obilazno sve do 1.50 sati.   

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je požar izbio oko 23 sata  23. srpnja, a uzrok požara  je  kvar na elektro instalaciji napajanja upravljačkog ormara antenskog  sustava  koji se nalazio uz sjeverni zid skladišta s unutarnje strane. Uslijed kratkog spoja na kablu za napajanje došlo  je  do zapaljenja istog i namještaja  uskladištenog  oko navedenog ormara, a zatim se vatra proširila  na  cijelo  skladište  ispunjeno  namještajem,  kao i na ostale  gorive  dijelove  hale.  U požaru je u potpunosti izgorio uskladišteni  namještaj,  dok  je  uslijed  vatre i temperature došlo do destrukcije   krovne  konstrukcije  i  konstrukcije  zidova, tako da je ista pala na  pod skladišta. Uzrok požara je utvrđen po vještacima koji će naknadno dostaviti pisano mišljenje o istom.      

Nastala materijalna šteta prema iskazu vlasnika preliminarno se cijeni na oko  5 000 000 kuna. 

U  svezi  ovog događaja slijedi podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.  



Pisane vijesti