Ukrali auto pa iznuđivali vlasnika

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Riječana starosti 23 i 21 godinu zbog više kaznenih djela počinjenih na štetu 29-godišnjeg Riječanina.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Riječana starosti 23 i 21 godinu zbog više kaznenih djela počinjenih na štetu 29-godišnjeg Riječanina. Utvrđeno je da su od 18./19. svibnja iz autolimarske radionice u Rijeci ukrali osobni automobil Audi TT, vlasništvo 29-godišnjaka, vrijedan oko 170 000 kn. Nakon toga su iznuđivali vlasnika Audija i prijetili mu krađom ostalih vozila iz autolimarske radionice. Kako vlasnik nije pristao na plaćanje iznude počinitelji su iz automobila otuđili akumulator i audio sustav, a automobil su u potpunosti uništili polivanjem bojom, razbijanjem stakala, karoserije, unutrašnjosti vozila i motora.

Audi je pronađen 25. svibnja u šumskom predjelu u blizini Kastva, a kod počinitelja su pronađeni svi otuđeni dijelovi automobila. Nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom Rijeci, podneseno je posebno izvješće zbog kaznenih djela teške krađe, iznude, uništenja i oštećenja tuđe stvari, kao i zbog kaznenog djelaprikrivanja.



Pisane vijesti