UTOPILI SE ILEGALNI MIGRANTI

13./14. svibnja u pokušaju ilegalnoga prelaska granice BiH u RHpreko rijeke Save kod mjesta Štitar, nedaleko Županje, prevrnuo se čamac s ilegalnim migrantima, državljanima Turske, kurdske nacionalnosti. Tu je obavijest Državne granične službe BiH, dostavio jedan od ilegalaca koji je isplivao na bosansku stranu. Odmah po zaprimljenoj dojavi od kolega iz BiH, pokrenuta je potraga za utopljenicima. Tijekom noći, s hrvatske strane pronađena su trojica državljanina Turske. Prema njihovim iskazima, na čamcu se nalazilo još 12-toro Kurda - 8 muškaraca, 2 žene i 2 djece. Za njima je potraga zbog guste magle prekinuta jutros oko 3 sata, te intenzivno nastavljena čim se magla podigla. Policijska uprava vukovarsko-srijemska osnovala je poseban stožer za traganje, u koji su uključena sva raspoloživa plovila kako PU vukovarsko-srijemske, tako i PU brodsko-posavske te PU osječko-baranjske. U traganje je uključen i helikopter specijalne policije, a ronioce su u pripravnosti. Sve raspoložive snage interventne policije PU vukovarsko-srijemske pretražuju teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta pronalaska čamca. Naime, s bosansko-hercegovačke strane kod mjesta Klade (260. km rijeke Save), u poslijepodnevnim je satima pronađen čamac, a na mjestu pronalaska istražni je sudac iz Orašja započeo s očevidom. S hrvatske strane, PU vukovarsko-srijemska, također je izvijestila istražnoga suca Županijskoga suda u Vukovaru o tijeku događaja i potrazi koja je u tijeku. Trojica pronađenih migranata s hrvatske strane, starosti su oko 25 godina, od kojih je samo jedan posjedovao putovnicu. Prema njihovim iskazima, njihova je skupina pokušala ilegalno ući u Hrvatsku, te dalje s krajnjim odredištem u Italiju. Oni su nakon obavijesnog razgovora, prepraćeni sucu za prekršaje, a potom u 14.05 sati, sukladno Ugovoru o readmisiji, vraćeni na granicu s BiH. O svim novim informacijama vezanim za ovaj slučaj, pravovremeno ćemo izvještavati javnost.

13./14. svibnja u pokušaju ilegalnoga prelaska granice BiH u RHpreko rijeke Save kod mjesta Štitar, nedaleko Županje, prevrnuo se čamac s ilegalnim migrantima, državljanima Turske, kurdske nacionalnosti. Tu je obavijest Državne granične službe BiH, dostavio jedan od ilegalaca koji je isplivao na bosansku stranu. Odmah po zaprimljenoj dojavi od kolega iz BiH, pokrenuta je potraga za utopljenicima.
Tijekom noći, s hrvatske strane pronađena su trojica državljanina Turske. Prema njihovim iskazima, na čamcu se nalazilo još 12-toro Kurda - 8 muškaraca, 2 žene i 2 djece. Za njima je potraga zbog guste magle prekinuta jutros oko 3 sata, te intenzivno nastavljena čim se magla podigla.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska osnovala je poseban stožer za traganje, u koji su uključena sva raspoloživa plovila kako PU vukovarsko-srijemske, tako i PU brodsko-posavske te PU osječko-baranjske. U traganje je uključen i helikopter specijalne policije, a ronioce su u pripravnosti. Sve raspoložive snage interventne policije PU vukovarsko-srijemske pretražuju teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta pronalaska čamca.
Naime, s bosansko-hercegovačke strane kod mjesta Klade (260. km rijeke Save), u poslijepodnevnim je satima pronađen čamac, a na mjestu pronalaska istražni je sudac iz Orašja započeo s očevidom.
S hrvatske strane, PU vukovarsko-srijemska, također je izvijestila istražnoga suca Županijskoga suda u Vukovaru o tijeku događaja i potrazi koja je u tijeku. Trojica pronađenih migranata s hrvatske strane, starosti su oko 25 godina, od kojih je samo jedan posjedovao putovnicu. Prema njihovim iskazima, njihova je skupina pokušala ilegalno ući u Hrvatsku, te dalje s krajnjim odredištem u Italiju. Oni su nakon obavijesnog razgovora, prepraćeni sucu za prekršaje, a potom u 14.05 sati, sukladno Ugovoru o readmisiji, vraćeni na granicu s BiH.

O svim novim informacijama vezanim za ovaj slučaj, pravovremeno ćemo izvještavati javnost.

Stranica