Vlada RH donijela Odluku o ustupanju na privremeno korištenje kontejnera iz strateških robnih zaliha bez naknade Ministarstvu unutarnjih poslova

Slika /2023/10/vrh 25.10..jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar Božinović obrazložio je kako je na lokaciji Dugi dol potrebno osigurati 100 kontejnera za provođenje postupka registracije tražitelja međunarodne zaštite

FOTO: screenshot YouTube Vlada RH

Na današnjoj, 259. sjednici Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović predstavio je prijedlog Odluke Vlade Republike Hrvatske o ustupanju na privremeno korištenje kontejnera iz strateških robnih zaliha bez naknade Ministarstvu unutarnjih poslova.

Sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti potrebno je osigurati potrebnu infrastrukturu i tehničku opremu za registraciju te prostor za potrebe policijskih službenika i drugog osoblja koje će sudjelovati u provođenju registracije tražitelja međunarodne zaštite“, istaknuo je ministar Božinović.

Obrazložio je kako je stoga na lokaciji Dugi Dol potrebno osigurati 100 kontejnera za provođenje postupka registracije tražitelja međunarodne zaštite.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o ustupanju na privremeno korištenje kontejnera iz strateških robnih zaliha bez naknade Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pisane vijesti