Zagreb: U vozilu pronađeno 4300 grama marihuane

Slika fotke_ilustracije/marihuana.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad bosanskohercegovačkim državljaninom starim 24 godine, kojom prigodom je zaplijenjeno 4300 gr. marihuane

Jučer, 20. listopada, izvijestila je PU zagrebačka, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad bosanskohercegovačkim državljaninom starim 24 godine, kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 4300 grama droge marihuane.

U utorak, 19. listopada 2010. godine u popodnevnim satima na području zagrebačkog naselja Peščenica policijski službenici mobilne jedinice za nadzor državne granice, Uprave za granicu, Ravnateljstva policije, su tijekom pojačanog nadzora vozila i putnika u dubini teritorija Republike Hrvatske, a u cilju sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska i boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminala, zaustavili i kontrolirali osobni automobil RBiH registarcijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji državljanin RBiH. Tijekom kontrole vozila i vozača, a zbog izrazito sumnjivog ponašanja 24-godišnjeg osumnjičenika, pregledano je vozilo sa službenim psom za detekciju droga, kojom prigodom je pas pozitivno reagirao na prisutnost droge u automobilu.

Idućeg dana, 20. listopada, pretražen je rečeni automobil, te su u prostoru iza zadnjeg branika pronađena 4 paketa ispunjena marihuanom, ukupne težine 4300 grama.Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnji osumnjičenik na za sada neutvrđen način na području RBiH nabavio marihuanu i 19. listopada je prokrijumčario u Republiku Hrvatsku, na područje Zagreba, radi daljnje preprodaje.

Vrijednost  zaplijenjene droge procjenjuje se na 80.000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.

Osumnjičenik do sada nije evidentirani zbog činjenja kaznenih djela.Jučer, 20. listopada, 24-godišnji osumnjičenik je uz kaznenu prijavu, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti