Zahtjevi za boravak i rad stranaca sada i elektroničkim putem

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/stranci_poslodavci.jpg

U cilju rasterećenja Vas kao poslodavaca, u slučajevima kad nije potrebno zatražiti test tržišta rada i/ili mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, možete podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese

FOTO: Ilustracija

Poštovani poslodavci,

obavještavamo da je 01.01.2021. godine stupio na snagu novi Zakon o strancima (Narodne novine, broj: 133/20) koji na drugačiji način regulira rad državljana trećih zemalja, na način da se više ne određuju kvote, već je potrebno zatražiti test tržišta rada i mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
 
Zakon o strancima predviđa da za određena zanimanja odnosno određene slučajeve nije potrebno zatražiti test tržišta rada i/ili mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (više informacija OVDJE). 

U cilju rasterećenja Vas kao poslodavaca, osobito uzimajući u obzir epidemiološku situaciju,  u slučajevima kad nije potrebno zatražiti test tržišta rada i/ili mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje možete podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava te pojedinih policijskih postaja. 

Stoga Vas obavještavamo da detaljnije informacije o mail adresama na koje možete uputiti zahtjev za dozvole za boravak i rad, možete pronaći na stranicama ovog Ministarstva u Dokumentima i linkovima pod rubrikom Stranci gdje se nalazi Uputa za poslodavce.

Zahtjeve za dozvole za boravak i rad u slučajevima gdje nije potrebno zatražiti test tržišta rada i/ili mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i nadalje podnosite u policijskim upravama odnosno policijskim postajama. Imajući u vidu epidemiološku situaciju uzrokovanu COVID-om 19, molimo prethodno kontaktirajte policijsku upravu/postaju glede mogućnosti osobnog podnošenja zahtjeva. Popis kontakata možete naći na: https://policija.gov.hr/policijske-uprave/104).
 

Priopćenja | Stranci