Zahtjevi za boravak i rad stranaca sada i elektroničkim putem

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/stranci_poslodavci.jpg

Od 15. travnja 2019. godine poslodavci će moći podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava

FOTO: Ilustracija

Poštovani poslodavci,

uzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzima značajne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

U cilju rasterećenja Vas kao poslodavaca, ali i smanjenja gužvi u prostorijama policijskih uprava odnosno postaja, od 15. travnja 2019. godine bit ćete u mogućnosti podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava te pojedinih policijskih postaja identificiranih na osnovu povećanog broja zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad. 

Stoga Vas obavještavamo da detaljnije informacije o mail adresama na koje možete uputiti zahtjev za dozvole za boravak i rad, možete pronaći na stranicama ovog Ministarstva u Dokumentima i linkovima pod rubrikom Stranci gdje se nalazi Uputa za poslodavce.

U narednom razdoblju omogućit ćemo podnošenja zahtjeva za dozvole za boravak i rad u kvoti i u drugim policijskim postajama za koje se na osnovu podataka o broju podnesenih zahtjeva ili izdanih dozvola za boravak i rad procjeni potreba, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Zahtjeve za dozvole za boravak i rad i nadalje možete podnositi osobno u svim policijskim upravama odnosno policijskim postajama.

Priopćenja | Stranci