Zajedničke aktivnosti udruga i policije

Slika ILUSTRACIJE/znak za invalidnost.jpg

Foto: Ilustracija

Danas su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u prigodi skorašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, u sklopu redovne konferencije za medije predstavljene aktivnosti policije, koje su usmjerene poboljšanju života osoba s invaliditetom.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Boris Skeledžić izjavio je kako policijski službenici uz redovnu službu provode i preventivno-represivne akcije kojima je cilj upozoriti građane da ne parkiraju na označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Takva akcija pojačanog nadzora vozača provedena je jučer na području ove policijske uprave. Izneseni su podaci o vozilima koja su nepropisno parkirana na mjesta za invalide, o parkiranju u „duploj koloni“, na pješačke prijelaze, autobusna stajališta ili ugibališta, nogostupe itd.

Irene Ujčić Rob, predsjednica Društva Tjelesnih Invalida Grada Rijeke obratila se prisutnima s podacima o broju parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, kratko navevši probleme s kojima se susreću invalidi kod parkiranja, kod prolaska invalidskim kolicima po nogostupu, a osvrnula se i na sve veći broj zlouporabe kod korištenja znaka pristupačnosti na vozilima. Naglasila je kako uz kritike ima i pohvale za sve one koji se trude olakšati svakodnevne probleme osobama s invalidnošću.



Pisane vijesti