Započela provedba projekta „Mobilni pristup bazama podataka i nabava opreme za rad na terenu - CONNECT“

Slika /2020- eu slike/shutterstock_106006199_cr.jpg

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.800.000,00 EUR s PDV-om, od čega se 75% sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu u području policijske suradnje, sprečavanja i suzbijanja kriminala i upravljanja krizama

FOTO: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske Unije, odgovorno tijelo u sustavu upravljanja i kontrole za nacionalne programe Fonda za azil, migracije i integraciju i Fonda za unutarnju sigurnost  dana 18. svibnja 2021. godine donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Mobilni pristup bazama podataka i nabava opreme za rad na terenu - CONNECT“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost  - Instrument za financijsku potporu u području policijske suradnje, sprečavanja i suzbijanja kriminala i upravljanja krizama.

Temeljem navedene Odluke s Ministarstvom unutarnjih poslova dana 20. svibnja 2021. godine potpisan je Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Mobilni pristup bazama podataka i nabava opreme za rad na terenu - CONNECT" .
 
Ukupna vrijednost projekta, korisnik kojega je Uprava kriminalističke policije, iznosi 1.800.000,00 EUR s PDV-om, od čega se 1.350.000,00 EUR-a, odnosno 75% sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu u području policijske suradnje, sprečavanja i suzbijanja kriminala i upravljanja krizama.
 
Svrha projekta je jačanje tehničkih kapaciteta kriminalističke policije radi unaprjeđenja razmjene relevantnih informacija i povezanosti s informacijskim sustavima na nacionalnoj i EU razini, a što će pridonijeti smanjenju svih oblika kriminaliteta, prvenstveno prekograničnog, i unaprijediti međuinstitucionalnu suradnju u međunarodnoj razmjeni podataka.
 
Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta
 

Stranica