Potpisana dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti EU za službe spašavanja

Slika /fotke_ilustracije/Ilustracije-novo/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg

Sredstva se koriste za pokrivanje troškova intervencija službi spašavanja, troškova informiranja stanovništva pogođenog potresom i troškova humanitarne pomoći

Foto: Ilustarcija

Državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova Terezija Gras, u svojstvu ovlaštene potpisnice Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa, potpisala je 3. studenog 2021. godine ugovore o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Gradom Zagrebom u ukupnom iznosu od 100.365,79 kuna, uz već prethodno potpisane ugovore s DVD-om Sesvetski Kraljevec i DVD-om Kučilovina.

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova, u svojstvu Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga - Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije dodjeljuje bespovratno sredstva za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva do ukupno osiguranog iznosa od 60.000.000 kuna.

Sredstva se koriste za pokrivanje troškova intervencija službi spašavanja, troškova informiranja stanovništva pogođenog potresom i troškova humanitarne pomoći, što uključuje izvanrednu nabavu opreme za službe spašavanja uključujući informacijsko-komunikacijske sustave; održavanje, servisiranje i popravljanje opreme; troškove prehrane i povećane potrošnje goriva te električne energije.

Poziv koji je prethodio ovim ugovorima raspisan je 21. srpnja 2021. godine kao otvoreni trajni poziv, a zatvara se najkasnije 31. prosinca 2021. godine ili prije, ukoliko se dodijele sva raspoloživa sredstva.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, udruge i pravne osobe sukladno uvjetima Poziva.

Do danas je zaprimljeno 25 prijava ukupnog zatraženog iznosa od 43,3 milijuna kuna, a potpisana su četiri Ugovora ukupne vrijednosti 734.670,78 kuna.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi