Zatečeni u pokušaju nezakonitog prelaska granice

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica.jpg

Službenici granične policije Policijske uprave primorsko-goranske jučer su u dva navrata u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice zatekli strane državljane. U prvom slučaju riječ je o tražiteljima međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj i to dvojici afganistanskih državljana te 13 državljana Pakistana, starosti od 16 do 33 godine, koje je policija zatekla na širem području Matulja. Osim njih, u pokušaju.....

Foto: Ilustracija

Službenici granične policije Policijske uprave primorsko-goranske jučer su u dva navrata u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice zatekli strane državljane.  U prvom slučaju riječ je o tražiteljima međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj i to dvojici afganistanskih državljana te 13 državljana Pakistana, starosti od 16 do 33 godine, koje je policija zatekla na širem području Matulja. Osim njih, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice zatekla je i 35-godišnjeg državljana Albanije.

Svi spomenuti strani državljani privedeni su u Postaju granične policije Rupa na postupanje te su nakon provedenog  postupka u skladu sa Zakonom o schengenskim granicama, afganistanski kao i pakistanski državljani upućeni u prihvatilište za azilante.  Nad spomenutim albanskim državljaninom u tijeku je kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti