Završeno opsežno kriminalističko istraživanje

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/DROGA/lsd_os.jpg

Sumnja se da je trideset šest osoba počinilo kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i da su u nekoliko stotina navrata nabavljali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali marihuanu, kokain, amfetamin i metamfetamin.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u PU osječko-baranjskoj sumnja se da je trideset šest osoba u dobi od 20 do 51 godinu počinilo kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, policijski službenici PU osječko–baranjske, obavili su opsežno kriminalističko istraživanje. U završnoj realizaciji istraživanja sudjelovali su i policijski službenici PU zagrebačke te PU splitsko–dalmatinske na područjima svojih policijskih uprava. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su navedene osobe od srpnja 2015. do travnja 2016. godine na području Osijeka i okolice u nekoliko stotina navrata nabavljali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali marihuanu, kokain, amfetamin i metamfetamin.

Temeljem sudskih naloga policijski su službenici obavili razgovore s više od 90 osoba, pretrage više stanova i kuća, osoba i vozila te su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od četiri kilograma marihuane, više od 17 grama kokaina, preko 70 grama amfetamina, više od 20 grama MDMA (ecstasy) u kristalima, preko 100 komada MDMA (ecstasy), više komada LSD-a, više komada digitalnih preciznih vagi, pištolj sa streljivom, više od 5 kilograma duhana, nekoliko desetaka tisuća kuna, šator s opremom za proizvodnju marihuane s nekoliko biljaka marihuane te laboratorij za proizvodnju amfetamina, MDMA i LSD-a s raznim supstancama u tekućem i praškastom obliku za proizvodnju droga i presom za proizvodnju ecstasyja.

Više je osoba uhićeno, a protiv počinitelja podnosimo kaznenu prijavu. 



Pisane vijesti