Zlouporaba opojnih droga

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/DROGA/heroin1.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za 47 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i pet kaznenih djela omogućavanja trošenja droga.

Foto: Ilustracija

U Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga PU šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za 47 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i pet kaznenih djela omogućavanja trošenja droga.

Osumnjičeni je 18. studenoga u jutarnjim satima, nakon što je zatečen u Šibeniku u Stankovačkoj ulici, zbog sumnje u neovlašteno posjedovanje droge doveden u prostorije policije, kada je tijekom kriminalističkog istraživanja dragovoljno izručio 11.5 grama smeđe praškaste tvari karakteristične za heroin. Po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća osumnjičenog gdje je pronađena i oduzeta digitalna vaga, koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima. Utvrđeno je da je osumnjičeni od svibnja do studenoga neovlašteno prodavao i omogućavao trošenje droge konzumentima s područja Murtera i Šibenika.

Ovom prilikom je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad drugim 36-godišnjakom osumnjičenim za sedam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i dva kaznena djela posredovanja pri prodaji droge od osumnjičenog 36-godišnjaka.

Utvrđeno je da je osumnjičeni također od svibnja do studenoga neovlašteno prodavao i posredovao pri prodaji droge konzumentima s područja Murtera. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.



Pisane vijesti