Zlouporaba opojnih droga

Slika ILUSTRACIJE/marihuana1.jpg

Ukupno je pronađeno i oduzeto 14 stabljika konoplje, četiri precizne digitalne vage, nešto više od kilograma marihuane, tri paketića sa sadržajem bijele praškaste materije droge kokain, te jedna ručno motana cigareta tzv. „joint“ sa sadržajem mješavine duhana i marihuane.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici PU osječko-baranjske su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju da je šest osoba sa područja Osijeka i Vinkovaca počinilo više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Završni dio kriminalističkog istraživanja započeo je 14. svibnja ove godine zaustavljanjem osobnog automobila marke „opel corsa“ u Sljemenskoj ulici u Osijeku. Vozilom je upravljala 25-godišnja Osječanka, a izvršenom pretragom automobila pronađeno je i oduzeto 43 grama droge marihuana.

Izvršene su i pretrage domova i drugih prostorija te automobila kod trojice muškaraca iz Osijeka (50, 44 i 23 godina starosti) i 37-godišnjaka iz Vinkovaca, te pretraga ugostiteljskog objekta u Osijeku, u vlasništvu 41-godišnjeg Osječanina. Ukupno je pronađeno i oduzeto 14 stabljika konoplje, četiri precizne digitalne vage, nešto više od kilograma marihuane, tri paketića sa sadržajem bijele praškaste materije droge kokain, te jedna ručno motana cigareta tzv. „joint“ sa sadržajem mješavine duhana i marihuane.

Danas su svi osumnjičeni, osim 23-godišnjaka, uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku. Tržišna vrijednost oduzete marihuane procjenjuje se na  oko 100 tisuća kuna, kada je riječ o uličnoj prodaji. Svi osim 41-godišnjaka su već poznati policiji zbog zlouporabe opojnih droga, kao i drugih kaznenih djela. Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem izvida u cilju utvrđivanja identiteta i drugih osoba koje su bile uključene u navedene kriminalne aktivnosti. 



Pisane vijesti