Zlouporaba opojnih droga

 

Nedaleko mjesta Sveta Marija u šumi zvanoj Stara šuma 12. kolovoza u 16.30 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog kod dviju zasađenih stabljika Indijske konoplje zatekli su dvije mlađe muške osobe od kojih je jedan vodom iz PVC boce zalijevao biljke. Prilikom postupanja policijskih službenika mladići su pokušali pobjeći, ali su u tome spriječeni od strane policijskih službenika. U jednom trenutku, jedan od mladića na policijskog službenika bacio je PVC bocu ispunjenu vodom te ga pogodio u rame. Policijski službenik nije zadobio nikakve vidljive ozljede, a mladići su savladani uporabom sredstava prisile te su privedeni na kriminalističko istraživanje.

Na mjestu gdje su zatekli mladića očevidom su izuzete dvije stabljike Indijske konoplje visine 173 i 143 centimetra. Preliminarnim testiranjem vrhova i listova stabljika dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a. Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o mladiću rođenom 1990. godine iz Svete Marije i mladiću rođenom 1990. godine iz Novog Sela Rok.

Istoga dana, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi mladić rođen 1990. godine u Svetoj Mariji te je pronađeno sedam komada sjemenki koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sjemenke Indijske konoplje, 78 komada raznog streljiva i jedna kutijica ispunjena barutom. Također izvršena je pretraga stana i drugih prostorija kao i osobnog automobila koje koristi drugi mladić, međutim nisu pronađeni predmeti vezani uz izvršenje kaznenog djela.

          Kriminalističkim istraživanjima za mladića rođenog 1990. godine iz Novog Sela Rok nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, dok protiv mladića rođenog 1990. godine iz Svete Marije slijedi podnošenje kaznenih prijava ODO-u u Čakovcu.



Pisane vijesti