Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac2.jpg

Sumnja se da je 55-godišnjak je kao direktor jednog poduzeća sa sjedištem na koprivničkom području, u dogovoru i na poticaj 43-godišnjeg predsjednika uprave društva iz Varaždina, tijekom poslovne suradnje, temeljem sklopljenog ugovora o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, oštetio poduzeće čije je interese kao direktor bio dužan štititi. Oštetio ga je na način da je platio krivotvorene račune za administrativne usluge, odnosno račune s neistinitim podacima o vrijednosti i cijeni odrađenog posla koji su poduzeću ispostavljeni od strane društva u Varaždinu. 

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 43 i 55 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.
 
Sumnja se da je 55-godišnjak kao direktor jednog poduzeća sa sjedištem na koprivničkom području, u dogovoru i na poticaj 43-godišnjeg predsjednika uprave društva iz Varaždina, tijekom poslovne suradnje, temeljem sklopljenog ugovora o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, oštetio poduzeće čije je interese kao direktor bio dužan štititi. Oštetio ga je na način da je platio krivotvorene račune za administrativne usluge, odnosno račune s neistinitim podacima o vrijednosti i cijeni odrađenog posla koji su poduzeću ispostavljeni od strane društva u Varaždinu.
 
Navedena su plaćanja izvršena raznim kompenzacijama, čime je poduzeće iz Koprivnice od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2013. godine oštećeno za iznos od oko 7,4 milijuna kuna, a društvo iz Varaždina je pribavilo protupravnu imovinsku korist, odnosno u navedenom iznosu u ime kompenzacija nije izvršilo dužna plaćanja prema koprivničkom poduzeću.
 
Protiv obojice muškaraca će Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu biti podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 43-godišnjaka i za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.


Pisane vijesti