Konferencija za upravljanje granicama i tehnologijama

Slika topvijesti/2018/05_svibanj/niceno_00.jpg

Navedena konferencija podržana je od strane MUP-a RH te je pozdravni govor uz prezentaciju rada granične policije RH, održao pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno

U Zagrebu je od 16. do 17. svibnja 2018. godine u hotelu Sheraton, u organizaciji IBMATE i INTELLIGENCE-SEC-a, održana ekspertna konferencija za upravljanje granicama i tehnologijama, koja je okupila oko 50-ak vodećih dužnosnika iz javnog i privatnog sektora kako bi razgovarali o izazovima s kojima se susreću granice u regiji.

Navedena konferencija podržana je od strane MUP-a RH te je pozdravni govor uz prezentaciju rada granične policije RH, održao pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno.

Na dvodnevnoj konferenciji sudjelovalo je sedam predstavnika Uprave za granicu te je Lidija Pentavec, voditeljica Odjela za izvršenje mjera u Službi za nezakonite migracije održala prezentaciju na temu nezakonitih migracija u RH.

Predstavnici drugih država i EU organizacija (SAD, Velika Britanija, Kanada, Finska, Austrija, Crna Gora, Tadžikistan, EUROPOL, Eu-Lisa) također su prezentirali aktualne sigurnosne izazove s kojima se susreću na svojim granicama i prometnim čvorištima,  kao i raspravljali o temama poput prekograničnog krijumčarenja, upravljanje migracijama kroz regiju te regionalnu suradnju na pitanjima granične sigurnosti.

Od strane raznih dobavljača bile su  prezentirane najnovije tehnologije vezane uz zaštitu granica (Basis tehnology, WorldReach softwear, Yoti, Dat con). 



Pisane vijesti