Posjet državnog vijećnika i ministra javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

Državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi posjetio je Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

Foto: MUP

U sklopu posjeta Zagrebu, državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi , 17. svibnja posjetio je Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U sklopu posjete državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi sa članovima visokog izaslanstva iz NR Kine, sastao se s načelnicom Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Andreom Ledić uz koju su bili i veleposlanik Republike Hrvatske u NR Kini, NJ.E. Dario Mihelin, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnici načelnice Centra dr.sc. Maja Jelena Čop i Dražen Mayka te voditelj kontrole kvalitete Centra Siniša Merkaš.  

Nakon kratkog uvodnog dijela na kojem je načelnica Centra Andrea Ledić predstavila rad Centra te istaknula dugogodišnju tradiciju, državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi obišao je laboratorije za daktiloskopiju i identifikaciju, kemijsko-fizikalna vještačenja, laboratorij za vještačenja dokumenata i rukopisa, toksikološka vještačenja te Muzej oružja.

Državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine bio je izrazito zadovoljan viđenim te je posebno istaknuo da su obje strane spremne zajedničkim naporima nastaviti suradnju u razmjeni iskustava u području forenzičkih znanosti pritom dodatno naglašavajući iskustvo naših stručnjaka na području vještačenja eksploziva i požara te u drugim kaznenim djelima koji su rjeđi pojavni oblik u NR Kini.

Za sam kraj obilaska Centra državni vijećnik i ministar javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhi napisao je par riječi u knjizi dojmova pozivajući se na konstantno usavršavanje, kako u osobnom tako i tehnološkom smislu, a sve s naglaskom na poštivanje zakona i pravne stečevine.

Pisane vijesti | Suradnja