Borovo Selo: Kaznena prijava

Slika ILUSTRACIJE/oruzje.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je usmrćeno ili se vodi nestalima 38 osoba. Sukladno tome osumnjičenik je u odsutnosti prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru radi počinjenja kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratni zločin protiv civilnog stanovništva. 

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 2. svibnja, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje u vezi događaja u Borovu Selu od 19. do 21. studenog 1991. godine.

Utvrđeno je da je 51-godišnjak iz Borova, kao komandant Štaba teritorijalne obrane JNA Borova Sela, za vrijeme trajanja ratnih sukoba na teritoriju Republike Hrvatske, dopustio da neprijateljske postrojbe fizički zlostavljaju i ubijaju zarobljene civile i branitelje zarobljene u Vukovaru u krugu poduzeća „Borovo Commerce“ i u Borovom Naselju. Time je osumnjičenik prekršio odredbe Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i o zaštiti žrtava međunarodnih oružanih sukoba. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je usmrćeno ili se vodi nestalima 38 osoba. Sukladno tome osumnjičenik je u odsutnosti prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru radi počinjenja kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratni zločin protiv civilnog stanovništva.



Pisane vijesti