Izmijenjena je Odluka o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Slika /2023/3/Screenshot 2023-03-22 at 13-43-30 203. sjednica Vlade Republike Hrvatske (22.3.2023.).png

Navedenom izmjenom omogućeno je da se ugovori o najmu stambenih jedinica mogu produžiti najduže do 4. ožujka 2024., u skladu s produženim statusom privremene zaštite raseljenim osobama iz Ukrajine

FOTO: YouTube VladaRH
 
Na današnjoj 203. sjednici Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović obrazložio je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.
 
Naime, temeljem važeće Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 23. ožujka 2022. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova - Ravnateljstvo civilne zaštite, kao najmoprimac, s vlasnicima koji su ustupili svoje nekretnine na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. i došle na područje Republike Hrvatske, sklopilo je ugovore o najmu stambenih jedinica na rok od šest mjeseci s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

S obzirom da postojeće ratno stanje koje je zahvatilo civilno stanovništvo Ukrajine još uvijek traje te da je status privremene zaštite raseljenim osobama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj, produžen do 4. ožujka 2024. godine, ministar Božinović predložio je da Vlada Republike Hrvatske donese Odluku o izmjeni Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.
Na taj bi se način omogućilo da se ugovori o najmu stambenih jedinica mogu produžiti najduže do 4. ožujka 2024. godine.

Sredstva za provedbu predmetne Odluke osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske jednoglasno je prihvatila predloženu izmjenu Odluke.
 

Pisane vijesti