Ministar Božinović nazočio primopredaji 28 vozila nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

Isporučeno je 19 kombi vozila marke VW Caravelle i osam vozila marke Mercedes VITO te jedno specijalizirano vozilo koje će koristiti inspektori cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu, danas 28. siječnja održana je svečana primopredaja 27 kombi vozila za očevide prometnih nesreća.
 
Isporučeno je 19 kombi vozila marke VW Caravelle snage 150 kw i osam vozila marke Mercedes VITO sa 4x4 pogonom snage 140 kw, čija je ukupna vrijednost 12.946.250,00 kuna sa PDV-om, a koja su nabavljena putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 
Kroz navedeni projekt isporučeno je i jedno specijalizirano vozilo marke Mercedes VITO snage 140 kw sa 4x4 pogonom te ugrađenom opremom i vagama za mjerenje prekomjernih tereta, a koje će koristiti inspektori cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.
 
Današnjoj primopredaji nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

„Na Policijskoj akademiji već tradicionalno upoznajemo hrvatsku javnost, ja bih rekao s intenzivnom dinamikom opremanja hrvatske policije sa svim sredstvima koja su joj potrebna u svakodnevnom radu. Republika Hrvatska je po svim segmentima sigurnosti u samom vrhu kada govorimo o državama članicama EU, a to ne bi sigurno bilo moguće da nismo krenuli s ovako sveobuhvatnim procesom nabave svega onoga što policiji treba“, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar Božinović danas na Policijskoj akademiji prilikom primopredaje navedenih vozila.
 
„Sve su to ulaganja u sigurnost, u konkretnom slučaju u sigurnost prometa, ali sigurnost je sveobuhvatna, a sve s ciljem ostajanja u samom vrhu EU kada je u pitanju sigurnost građana, kao i gostiju koji dolaze u Republiku Hrvatsku“, dodao je ministar Božinović.

"Uz svu ovu opremu, u ono što se najviše pouzdajemo su hrvatski policajci koji su 24 sata na ulici, koji su i u svojim uredima, naravno ovisi o prirodi posla i koji su ovih dana kada je temperatura u minusu, na hrvatskim cestama i granicama. Sve je to jedan kompleksan posao koji se koordinira iz Ravnateljstva policije“, zaključio je ministar Božinović.

Primopredaji su, uz potpredsjednika Vlade Božinovića, prisustvovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija.
 
„U interesu nam je bilo podignuti razinu usluge prema našim građanima jer su ova kombi vozila ustvari ured u kojem se u vrlo kratkom roku može obaviti sve vezano za očevid, od alkotestiranja, uzimanja izjava i ispisivanja raznih potvrda“, riječi su voditelja Mataije.
 
Inače, kombi vozila za očevide isporučena su s kompletnom svjetlosno-zvučnom opremom novije generacije, radnim farom na daljinsko upravljanje te dogradnjom unutarnjeg prostora za obavljanje administrativnih poslova prilikom očevida i drugih službenih radnji policije.
 
Vozila imaju sustav neovisnog grijanja bez rada motora tako da će radni uvjeti policijskih službenika kao i stranaka biti na visokoj razini u zimskom periodu korištenja.
 
Također, vozila su klimatizirana i imaju ugrađenu dodatnu rasvjetu unutarnjeg prostora te mogućnost napajanja različitih informatičkih uređaja. Teretni prostor vozila preuređen je prema zahtjevima prometne policije na način da sva potrebna oprema, alati, znakovi i drugi pribor imaju svoje mjesto u predviđenoj konfiguraciji vozila.
 
Putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa proveden je postupak nabave za 85 vozila čija je ukupna vrijednost 30.944.830,00 kuna s PDV-om.
 
Jedno specijalizirano kombi vozilo marke VW CRAFTER - s namjenom nadzora teretnih vozila, prijevoza policijskih službenika, mogućnošću pokretnog ureda za rad na terenu i prijevoz posebne policijske opreme djelatnika prometne policije - kao i prikolica marke HUMBAUR već su isporučeni, dok se isporuka ostalih vozila očekuje u drugoj polovici 2022. godine.
 
Da je sustavno nabavljanje policijske opreme i tehnike za sva područja policijskog djelovanja jedan od prioriteta Ministarstva unutarnjih poslova, potvrđuje i današnja isporuka.
 

Pisane vijesti | Nabava