Nagrada MUP-u za medijsku promociju sigurnosti

Slika topvijesti/2011/listopad/nagrada01.jpg

Na Facebooku je otvorena stranica kampanje "Živim život bez nasilja" na kojoj se objavljuju aktivnosti, fotogaleije i video matrijali. Stranica je do sada prikupila gotovo četiri tisuće podržavatelja (fanova). Mediji su to prepoznali kao „iskorak“ policije, a ciljana publika je bila oduševljena uključivanjem osoba iz javnog života.  

Foto: UHMS

U organizaciji Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti (UHMS) u četvrtak i petak, 27. i 28. listopada 2011. u zagrebačkom hotelu „Four Points Panorama“, održava se V. konferencija menadžera sigurnosti. U ime Vlade RH skupu se obratio zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez. Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge Alen Ostojić, naglasivši kako „sigurnost nije ekskluzivno pravo nego obveza svih“.

Novitet ovogodišnje konferencije bila je svakako prva dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti koju je u kategoriji za medijsku promociju sigurnosti osvojio Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, prije godinu dana MUP je pokrenuo kampanju „Živim život bez nasilja“ čiji je cilj bio senzibilizacija problema  nasilja u obitelji i nad ženama. Prva je to kampanja s kojom se MUP promovirao na društvenim mrežama. Na najpopularnijom društvenoj mreži Facebooku, otvorena je stranica kampanje na kojoj se objavljuju aktivnosti, fotogaleije i video matrijali. Stranica je do sada prikupila gotovo četiri tisuće podržavatelja (fanova). Komunikacija sa ciljanim javnostima pokazala se vrlo uspješnom, jer se na Facebooku direktno komunicira s građanima bez posrednika. Mediji su to prepoznali kao „iskorak“ policije, a ciljana publika je bila oduševljena uključivanjem  osoba iz javnog života.

Velika nagrada sigurnosti dodijeljena je u još tri kategorije. Za doprinos loklane zajednice na prevenciji kriminaliteta nagradu je dobio Grad Osijek, za inovativnost na području tehničke zaštite tvrtka Pro alarm. Zaštitar Zdravko Milošević, djelatnik Gradske sigurnosti iz Splita dobitnik je nagrade za hrabri čin zaštitara.

Već petu godinu Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti u Zagrebu okuplja velik broj stručnjaka iz područja privatne i javne sigurnosti, središnjih tijela državne uprave, poslovne zajednice i sveučilišta na centralnom godišnjem skupu, čiji je ovogodišnji cilj  unaprjeđenje sigurnosnog sustava RH kroz prikaz odgovarajućih politika sigurnosti u EU i aktivnosti koje Vladin i privatni sektor provode u borbi protiv organiziranog kriminaliteta, terorizma i korupcije i to kroz formu dijaloga profesionalaca iz struke, znanosti i politike.



Pisane vijesti