Policajac – prvak Hrvatske u bench pressu

Marko Milinović, policijski službenik Interventne jedinice policije Kutjevo proglašen je prvakom Hrvatske u bench pressu

FOTO: PU
Bavljenje sportom ide ruku pod ruku s policijskom poslom, a bitno je za fizičko i mentalno zdravlje policijskih službenika i za lakše nošenje sa zahtjevnim, a nažalost ponekad rizičnim radnim zadaćama.
Marko se sportom bavi dugi niz godina, igrao je za nogometnu reprezentaciju MUP-a, bavio se atletikom gdje je bio sudionik državnih prvenstava mlađih kategorija, igrao rukomet i odbojku. S dizanjem utega se bavi od 2017. godine pod stručnim vodstvom trenera Roberta Međugorca čiji je fitness klub i predstavljao na Prvenstvu Hrvatske u bench pressu koje je održano u prosincu u Đurđevcu. Na natjecanju je nastupao u seniorskoj kategoriji do 105 kg te podigavši 180 kg osvojio prvo mjesto. Ove godine je kandidiran i  za sportaša Grada Požege za 2018. godinu.
Također je izabran za sportsku satniju MUP-a u kojoj su svi policijski službenici sportaši na vrhunskoj razini, a i dalje se kontinuirano priprema za novo natjecanje u bench pressu koje će se održati u ožujku u Pitomači.
Za napomenuti je da je Marko kao policijski službenik Interventne jedinice policije i dio ekipe za posebne zadatke – EPZ, te svoje zadaće obavlja profesionalno i odgovorno, a za odlaske na natjecanja i treninge ima razumijevanje i punu podršku svojih rukovoditelja.
Iznimno smo ponosni da policija ima jednog tako posebnog sportaša te vjerujemo da će i dalje nizati sjajne rezultate!
 

Pisane vijesti | Promo materijali i publikacije | Društvo i zajednica