Potpredsjednik Vlade Božinović na 92. sjednici Vlade Republike Hrvatske

Slika /2021/12/minstar- vlada- 1.12.2021..jpg

Potpredsjednik Božinović još je jednom napomenuo da epidemiološka situacija ne ovisi samo o uvedenim epidemiološkim mjerama, već u prvom redu o njihovom pridržavanju

U četvrtak, 23. prosinca, održana je 92. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović izvijestio o poduzetim aktivnostima Stožera civilne zaštite vezano uz koronavirus, u posljednjih 8 dana.
 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je nakon razgovora s predstavnicima ugostitelja, a s obzirom na višetjedni određeni pad ili stagnaciju broja novozaraženih, ali i očekivanja građana u vezi s predstojećim blagdanima, donio odluku kojom se – iznimno – na dane 24. i 31. prosinca dopušta nešto duže trajanje javnih okupljanja i raznih manifestacija, te nešto duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata, do dva sata ujutro, umjesto do ponoći.
 
„To što će te dvije noći javna okupljanja i manifestacije, te radno vrijeme ugostiteljskih objekata moći trajati duže, ne znači da se ne treba pridržavati ostalih epidemioloških mjera koje su na snazi, i zato ponovno želim podsjetiti na onu kombinaciju najvažnijih mjera, a to je održavanje fizičkog razmaka, nošenje maski za lice ili medicinskih maski u svim prilikama gdje je to propisano i provjetravanje prostora u kojima boravi veći broj osoba“, istaknuo je potpredsjednik i ministar Božinović.
 
Vezano za javna okupljana na otvorenom, npr. poput predstojećih dočeka Nove godine na otvorenom, potpredsjednik i ministar Božinović pojasnio je kako će okupljanja na otvorenom prostoru s više od 100 osoba bez obveznog posjedovanja EU digitalnih COVID potvrda biti moguća ako to odobri županijski Zavod za javno zdravstvo na čijem području se takvo okupljanje održava i uz obavezno pridržavanje epidemiološkog okvira kojeg je odobrio, također, županijski Zavod za javno zdravstvo.
 
Naposljetku, potpredsjednik i ministar Božinović još je jednom napomenuo da epidemiološka situacija ne ovisi samo o uvedenim epidemiološkim mjerama, već u prvom redu o njihovom pridržavanju.
 
„Zato i ovom prilikom pozivamo sve naše građane koji još uvijek dvoje, koji su još uvijek neodlučni, da pristupe cijepljenju, uzimanju treće doze, što je zasad najbolja stvarna farmakološka zaštita od posljedica nove varijante virusa i na taj način najefikasnija zaštita zdravlja i sebe i drugih“, završio je Božinović. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica